Gezonde baksels

Rabarbercrumble

Het rabarberseizoen loopt van ongeveer april tot  juli dit is vrij kort, daarom moeten we er extra van genieten. Deze rabarbercrumble is makkelijk om te maken en de smaak is zoet en ook een vleugje zuur. Wist je dat Rabarber een groente is en kun je koken, stoven en zowel warm als koud eten. Ingrediënten: voor de vulling

  • 500 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel koekkruiden of kaneel
voor de crumble:
  • 150 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels honing / ahornsiroop / dadelstroop
  • 2 handjes studentenhaver
  • snufje zout
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was, schil de rabarber en snijd in stukjes. Niet teveel rood wegschillen, anders verliest de rabarber zijn rode kleur.
  • Kook de rabarber met 100 ml water in een grote pan en plaats een deksel erop. Breng zachtjes aan de kook. Dit lijkt erg weinig vocht, maar de rabarber verliest van zichzelf ook vocht. Houd het geheel in de gaten en roer regelmatig door.
  • Was de aardbeien kort en verwijder het kroontje. Voeg de aardbeien op het laatste moment toe zodra de rabarber een beetje zacht begint te worden en laat het even een minuut meekoken. Voeg nu de honing en koekkruiden toe.
  • Laat de vulling afkoelen en begin ondertussen met het maken van de crumble. Doe alle ingrediënten voor de bak en kneed met je handen alles goed door.
  • Bekleed de ovenschaal met wat bakpapier. Giet een beetje vocht af van de rabarber compote en verdeel in de ovenschaal. Verdeel nu de crumble over de rabarber.
  • bak de crumble voor ongeveer 25 minuten, tot deze goudbruin is geworden.
Eet smakelijk! Groetjes Rolien P.S. Lekker met een schep yoghurt, kwark, bolletje ijs, als toetje, ontbijt of tussendoor.