Uncategorized

Je moest eens weten….

Vandaag kreeg ik van een vriendin dit filmpje doorgestuurd pffffff…….heftig. Het maakt het voor mij heftig omdat ik mezelf erin herken. Helaas was dit destijds ook hoe ik met mijn verdriet en emoties omging en nog steeds zijn er momenten dat het lastig blijft om niet weer terug te vallen in mijn oude gewoontes.

Ik ben altijd werkzaam geweest als sportdocent, dus daarin had ik het perfecte excuus gevonden en nadat ik de opleiding tot gewichtsconsulent had gevold en ik mijn bedrijf had opgestart was ook dit een goede smoes om lange tijd alle bezorgde opmerkingen van familie en vrienden van tafel te vegen.

Het was dubbel om het filmpje te kijken, aan de ene kant zie ik veel herkenning en dat voelt ergens goed maar tegelijkertijd besef ik me dat het ook heel heftig is wat iemand zichzelf hiermee aandoet. Ook dat dit is wat ik mezelf aandeed door zo gedisciplineerd en streng  voor mezelf te zijn. Steeds weer de grens opzoeken, steeds dat stapje verder gaan, steeds meer controle en zo bang zijn dit te verliezen. Door situaties in het verleden waar ik de regie en controle niet had, vond ik deze wel in voeding en later ook in het sporten en dat met name in hardlopen. Dit bleek ik ook nog best aardig te kunnen, dus dat maakte het er voor mij niet makkelijker op. Nog harder, nog langer lopen en steeds weer nieuwe uitdagingen opzoeken om weer een excuus te hebben om te trainen. 

Pas sinds korte tijd ben ik me gaan realiseren dat ik mijn “masker” moet laten vallen en dichter bij mezelf moet blijven. De passie die ik heb voor sport en de interesse die ik heb voor voeding en een gezonde leefstijl zorgde ervoor dat ik hier zelf in verstrikt raakte. Het lukte me lange tijd niet om dit niet onder ogen te zien. Door familie, vrienden en vriendinnen ben ik me gaan beseffen dat het niet goed met me ging en ik niet langer op deze manier kon doorgaan. 

Dit is mede de rede geweest dat ik Gaan voor gezond een nieuwe boost wilde geven. Juist met de ervaring en helaas ook als ervaringsdeskundige wil  ik niets liever dan  mensen helpen en, ze stimuleren en motiveren. Ook als klankbord en als steun door juist dat te delen wat moeilijk is en ook dat het niet altijd makkelijk is en vanzelf gaat. 

De passie voor een gezonde leefstijl, sporten en voeding zullen altijd een grote passie van me blijven en hier haal ik ook heel veel rust, plezier en energie uit. Door de harde lessen en doordat  ik nu veel meer bewust ben van de valkuilen hoop ik dat mensen zich realiseren dat je soms eerst moest weten wat er achter iemand zijn of haar “masker”schuilt. Het is niet altijd wat je denkt dat je ziet. 


Liefs Rolien


 

Author


Avatar