Gezond avondeten

Pitabroodjes met pompoen en falafel

Het is altijd weer een uitdaging hier in huis om een nieuw recept te vinden wat lekker is en (redelijk)
snel te bereiden is.

Afgelopen week werden het de pitabroodjes met pompoen en falafel. Erg lekker, aanrader!

We hebben wel wat aangepast in het recept. Van de griekse yoghurt dip/saus hebben we een
dubbele portie gemaakt (en deze ging helemaal op) en we hadden meer pompoenpitten, gewoon
omdat die zo lekker zijn.

We hadden nu een flespompoen gekocht, dit is goedkoper, maar als je wat sneller klaar wilt zijn zou ik
lekker kant en klare pompoenblokjes kopen.Onderstaand het recept! Veel kook en eet plezier!

Ingrediƫnten:
5 grote pita broodjes
1 bakje falafel (ca 10 stuks)
400 gr pompoenblokjes
scheutje olie
Snuf komijn
peper en zout
100 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels citroensap
Handje sla (met rode biet)
1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding:
Meng de pompoenblokjes in een kom met een klein scheutje olie, peper, zout en komijn. Verdeel over een
bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven op 200 graden. Bak ondertussen de falafel in een pan of ook in de oven en bak de pitabroodjes af of rooster ze in een broodrooster.

Meng de yoghurt met het citroensap en een snufje peper en zout. Snijd de pitabroodjes open en verdeel
wat sla er over en vervolgens de falafel en geroosterde pompoen. Doe er wat yoghurt bij en bestrooi
met pompoenpitten.

(dit recept kun je ook terugvinden op www.leukerecepten.nl)

Author


Avatar