Gezond avondeten

Gemarineerde Kip in rode curry met broccoli

Proef de Thaise keuken met deze overheerlijke wok schotel, met kip gemarineerd in rode curry pasta en broccoli. 

Ingrediënten voor 4 personen;

  1. 350-400 gram kipfilet
    2 eetlepels red curry paste van  Koh Thai om de kip in te marineren 
    600 gram broccoli 
    200 gram cherry tomaten 
    1 rode ui 
    1 teentje knoflook 
    1 eetlepel olie om in te wokken 
    peper en zout 
    bloemkoolrijst of zilvervliesrijst 
    75 gram ongezouten cashewnoten
Zo maak je het klaar;

kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes en voeg daarna 2 eetlepels rode curry toe met eventueel wat peper en zout. Laat deze even goed intrekken.

De ui ook snijden in kleine blokjes en halveer de tomaten. Om de broccoli wat zachter te maken heb ik deze even apart gekookt, voordat ik ze in de wok heb gedaan. 
Verhit de olie in een grote wok panen roerbak de ui samen met de knoflook, voeg de kip blokjes toe en laat dit alles even goed doorbakken. 

Roer de broccoliroosjes door het gerecht en verwarm deze mee, als laatste voeg je de tomaatjes toe en kun je het gerecht met peper en zout op smaak brengen. 

Schep de rijst in diepe borden en serveer met de kip en groente. Als topping de cashewnoten toevoegen. 

Eet smakelijk, hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij,

Liefs Rolien

Author


Avatar