Uncategorized

Tijd voor de waarheid!!!

Waar moet ik beginnen?  Bij het begin, maar wanneer is het begonnen? Een aantal jaar geleden ben ik gestart met mijn bedrijf Gaan voor Gezond en het afgelopen jaar wilde ik dit nieuw leven inblazen. Via, via vond ik iemand die me hierin kon ondersteunen. Nieuwe plannen, nieuwe huisstijl, nieuwe website, logo, flyers enz. Ik gaf inmiddels Boostfit trainingen, 1 op 1 begeleiding en hier en daar een workshop. Dit alles naast mijn baan als sportdocent op het ROC sportcollege. Het kon niet op, alles liep op rolletjes, of toch niet?

Zelf ben ik mijn hele leven actief bezig geweest met sporten en al langere tijd wilde ik daarnaast ook gezond eten en leven. Naast mijn sportopleiding ben ik de opleiding gewichtsconsulent gaan volgen, zodat ik naast bewegen mensen voedingsadvies kon geven. Dit deed ik met heel veel toewijding en plezier.

Met mijn eigen ervaringen wilde ik ook andere mensen inspireren en motiveren om gezonde keuzes te maken en te gaan voor een health lifestyle. Niets mis mee, ik had er tenslotte ook mijn werk van gemaakt, dus een betere excuus had ik niet. Maar was het allemaal wel zo’n mooi plaatje? Was ik wel het goede voorbeeld?

Alle adviezen die ik heb gegeven waren goed en deskundig, maar voor mezelf nam ik het niet zo nauw. Steeds meer ging ik de regels voor mij en daarin ook voor mijn gezin aanscherpen. Meer bewegen en gezonder leven en eten. Dit kon toch geen kwaad?

Vorig jaar op 8 april 2018 liep ik mijn aller eerste Marathon in Rotterdam en datzelfde jaar liep ik mee met de Roparun. Na deze prestaties zou ik weer beter voor mezelf gaan zorgen, maar in plaats daarvan ging ik stukje bij beetje meer achteruit.

Precies 1 jaar later op 8 april 2019 sta ik alleen voor de deur van Altrecht een kliniek voor mensen met een eetstoornis voor een intake om mogelijk in behandeling te gaan voor anorexia.  Wie had ooit kunnen denken dat het zover zou komen, waar is het mis gegaan, zoveel vragen spelen er door mijn hoofd. En ergens komt het nog steeds niet helemaal binnen en lijkt het alsof ik in een roes leef. Gaat dit echt allemaal over mij, ik denk steeds dat ze een fout maken en de verkeerde voor zich hebben. Maar nee, dit is niet het geval het gaat over mij, ik sta hier en ga zo een intake in met misschien wel een opname als gevolg. Jeetje heftig als ik het zo schrijf, maar op dat moment kwam het nog niet binnen en ging ik weer in de overleef stand. Verstand op 0 en blik op oneindig.  

Het hardlopen werd van een hobby een obsessie, steeds harder, meer, vaker tot ik niet meer te stoppen was en dat naast een aangepast voedingspatroon wat minimaal was, er kwamen steeds meer producten op mijn “verboden lijstje”. Dit is erin geslopen en steeds een stapje verder. Minder eten, nog minder eten, zo min mogelijk vet, weinig tot geen koolhydraten, niet teveel suiker en mocht dit wel een keer gebeuren moest het automatisch compenseren met worden met een extra aantal kilometers hardlopen. Voor andere wist ik precies te vertellen wat ze wel en niet moesten doen, maar mijn eigen leefstijl werd steeds aangepast met extra regels.

Het is tijd voor de waarheid! Gaan voor Gezond heeft nu een hele letterlijke betekenis gekregen en zal ik eerst zelf moeten “Gaan voor Gezond”. Graag wil ik mijn bedrijf gebruiken om nog steeds andere mensen te stimuleren en motiveren, maar daarnaast dicht bij mezelf te blijven.

Niet langer mezelf verschuilen achter een masker, maar met de billen bloot. Niet langer bang zijn voor de waarheid, geen schaamte, maar eerlijkheid en openheid.

Ik ga mijn eetstoornis overwinnen, met de juiste hulp en begeleiding, maar ook met de fantastische steun van alle lieve familie, vrienden en kennissen om me heen. Ook mijn eigen “mannen” wil ik extra in het zonnetje zetten, wat zijn jullie een rots in de branding, voor jullie wil ik vechten, jullie zijn mijn alles, tot de maan en terug……. Het zal een lange en moeilijke weg worden.

Gelukkig heb ik al veel vaker bewezen dat ik doorzettingsvermogen genoeg heb. Met alle steun van lieve mensen om me heel, die me kracht geven moet het goedkomen. Hoe ik deze moeilijke tijd doorkom laat ik jullie weten via mijn blog.

Liefs Rolien

Author


Avatar